01:33 26.4.2024
Email
Додати до уподобань
RSS

Німці пропонують Дрогобичу співпрацю в туристичній галузі

Написав ZIK   
Понеділок, 07 березня 2011, 18:00

СпівпрацяУ Дрогобичі побувала делегація з Німеччини на чолі з керівником проекту «Партнерство» Фолькером Стьоцнером.

Гер Стьоцнер наголосив, що наразі найбільшим є інтерес німецької сторони до туристичної галузі. За його словами, у промисловій палаті навіть створений спеціальний комітет з розвитку туризму. Дрогобич може з цього скористати особливо в контексті проведення «Євро-2012». Не виключено, що саме німецька збірна з футболу тренуватиметься в цьому місті. Це чудова нагода привернути увагу до цілого регіону.

 

Та цього разу увагу німецьких партнерів намагалися привернути до Дрогобицького нафтового технікуму. Зокрема, мова йшла про те, чи не змогла б німецька сторона створити умови для практики українських студентів. Фолькер Стьоцнер спочатку дещо розчарував аудиторію, мовляв, реалізація такої пропозиції поки що є мало реальною. Проте реально запросити до Дрогобича експертів-консультантів, які могли б допомогти не тільки в роботі зі студентами, а й у різних галузях промисловості та бізнесу.

 

Річ у тому, розповів керівник проекту «Партнерство», що в Німеччині діє організація, що має базу даних про фахівців пенсійного віку, які хочуть поділитися своїм досвідом з іншими. Запрошувати їх можна на термін від двох тижнів до шести місяців. Та й витрати на них чисто символічні – 5 євро в день плюс житло та харчування.

 

Ця ідея зацікавила українську сторону, а німців після цікавої екскурси зацікавив нафтовий технікум.

 

Нагадаємо: цей консалтинговий проект здійснює німецький уряд через посередництво Лейпцігської та Львівської торгово-промислових палат. Його учасником є й Дрогобицька громадська організація «Віра та справедливість». На її запрошення німецькі партнери вперше побували в місті Котермака минулого року.

 

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009