У крамницях Дрогобицького району відкривають соціальні відділи

Написав ZIK   
П'ятниця, 10 грудня 2010, 17:21

МагазинСьогодні, 10 грудня, у крамниці с. Нагуєвичі розпочав роботу соціальний відділ, завершується підготовка до відкриття таких відділів при торгових точках у селищі Підбуж, селах Ступниця, Доброгостів, Уріж, Верхні Гаї та інших.

 

«Cтворення соціальних відділів дасть змогу мешканцям району купувати товари першої необхідності за цінами виробника без сплати посереднику, – каже перший заступник голови райдержадміністрації М.Винницький. – Крім того, більшість товарів, які постачатимуться у ці відділи, будуть місцевого виробництва».

 

Зі слів М. Винницького, 6 підприємців погодилися реалізовувати для малозабезпечених громадян продовольчі товари за нижчими цінами та внесли свої пропозиції. Зокрема, ідея підприємців – не створювати окремі соціальні магазини, а зробити відділи в торговому об’єкті з логотипом «Соціальний відділ». У свою чергу, райдержадміністрація забезпечить підприємцям відповідні пільги у межах чинного законодавства.

 

До речі, соціальні магазини вже діють у місті-курорті Трускавець, де пенсіонери мають карточки і їздять у магазин навіть з іншого кінця міста. В районі дещо інша система. Складені списки малозабезпечених громадян за погодженими категоріями: інваліди війни, учасники бойових дій, інваліди загального захворювання І групи, пенсіонери та інваліди з дитинства, які отримують мінімальну пенсію, одинокі малозабезпечені громадяни, які перебувають на обліку в терцентрі, багатодітні сім’ї, які виховують дитину-інваліда, одинокі матері, які виховують трьох і більше дітей, або дитину-інваліда, діти-сироти та діти позбавлені батьківської опіки. Ці особи мають право купувати продукти першої необхідності за цінами, торговельна надбавка яких не перевищує 7 % від оптово-відпускних цін постачальника. Цей список погоджений із сільськими, селищними головами. Для прикладу в Нагуєвичах таких є 144 особи, в Доброгостові – 140, в Ступниці – 45, в Підбужі – 246. Також затверджений асортимент та норми відпуску соціальних товарів: щодня – буханець хліба, щомісяця по 5 кг борошна та макаронних виробів, по 1 кг різних круп та цукру, по 1 банці олії, по пачці солі тощо.

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009