18:17 25.4.2024
Email
Додати до уподобань
RSS

Канадський інвестор збудує у Дрогобичі сміттєпереробний завод

Написав Administrator   
Середа, 19 серпня 2009, 15:22

На адресу Дрогобицького міського голови Миколи Гука надійшов лист від канадського бізнесмена Давіда Палмера Бойда, з яким раніше велися перемовини про спорудження у Дрогобичі сміттєпереробного заводу. Девід Палмер запевнив, що отримав підтвердження від міжнародної екологічної енергетичної групи про те, що вони готові профінансувати проект у Дрогобичі в обсязі 100%.

 

«Єдине, про що просили мене інженери, – йдеться у листі, – це оцінити, чи буде вигідніше проводити попереднє сортування сміття перед тим, як воно піде на переробку і відділяти природне сміття від твердих побутових відходів. Це дасть можливість підвищити кількість виробленої енергії та збільшити кількість робочих місць».

Девід Палмер наголосив на тому, що коли Польща сплачує 30 доларів за тонну сміття, Франція – 110 євро, Великобританія – 70 фунтів стерлінгів, Дрогобич згідно з угодою платитиме лише 25 грн  за тонну. У вересні канадський інвестор знову відвідає Дрогобич, щоб детальніше обговорити найближчі плани спорудження сміттєпереробного заводу.

 

Джерело: ЗІК (zik.com.ua)

 

Copyright © 2009