06:31 26.4.2024
Email
Додати до уподобань
RSS

День Соборності

Написав Ольга Козар   
Вівторок, 24 січня 2012, 11:53

День Соборності України у Дрогобичі

 

22 січня 1918 року  - проголошення незалежності України IV Універсалом  Центральної Ради.

22 січня 1919 року  - Акт Злуки УНР та ЗУНР

21 січня 1990 року -  « Живий ланцюг», утворений сотнями тисяч людей, з'єднав Київ та Львів на пам'ять про Акт Злуки.

22 січня 2012 року – місто Дрогобич разом з десятками міст України вкотре святкує День Соборності. Місто Дрогобич об’єднює тисячі свідомих мешканців навколо спільної ідеї. Місто Дрогобич о 14:00 будує «Живий ланцюг», символізуючи злуку.

 

Синьо-жовті стрічки, прапорці та будь-яка символіка цих рідних нам кольорів майорить на площі Замкова Гора ( біля пам’ятника Ю.Дрогобичу ). Патріотична музика, хороший настрій, сотні посмішок школярів, студентів, наших батьків, дідусів та бабусь створюють атмосферу справжнього єднання поколінь, думок та прагнень. Акція розпочинається з молебеня, після якого один з організаторів заходу, звертається до всіх присутніх, повідомляючи подальший план дій, а також передає привітання дрогобичанам з Харкова, Чернігова, Одеси, Бучача та інших міст України.

 

Рука в руці та віра в серці. «Живий ланцюг», простягається по пл. Замкова Гора, пл. Ринок, вул. Т.Шевченка. За підрахунками організаторів на площі зібралось близько 250-300 дрогобичан.

 

Ми розуміємо, що єдність - є нашим захистом та нашою зброєю. Тільки об'єднавши в собі бажання, ідеали та зусилля ми зможем досягти цілісності на рівні держави.

 

Пам'ятаючи перемоги – гордитися! Пам'ятаючи поразки - робити висновки, щоб у майбутньому уникнути помилок! Пам'ятати тих, хто боровся! Тих, хто жертвував найдорожчим! Тих, хто був героєм волі! І прагнути бути на сторожі славної держави України!

 

З метою та силою духу!

 

Слава Україні!

 

 

 

 

 

Організатори: ГО "Молодіжний прорив", ГР "Відсіч", студентське братство "Каменяр", ОУМ "Спадщина".

 

Автор: Ольга Козар

 

Copyright © 2009