Унікальне діагностичне обладнання, подароване Дрогобичу поляками, запрацює до 21 вересня – Дня міста

Написав Administrator   
Середа, 21 липня 2010, 12:21

Магнітно-резонансний томографУнікальне діагностичне обладнання, яке Дрогобич отримав у подарунок від польського міста-побратима Сянока, уже розмитнено. Про це, сьогодні, 19 липня, на оперативній нараді повідомив начальник відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Андрій Шевкенич, – передає кореспондент ЗІКу.

 

Міський голова Микола Гук доручив йому підготувати доповідну записку і зазначити скільки коштів потрібно на встановлення цього обладнання. Микола Гук додав, що магнітно-ядерний резонанс має запрацювати до 21 вересня. Це буде подарунок дрогобичанам на День міста.

 

Нагадаємо, унікальне діагностичне обладнання  транспортували до Дрогобича ще у березні, його Дрогобичу поляки передали безкоштовно. Воно проходило процедуру розмитнення. Приблизна вартість такого обладнання, за словами начальника відділу охорони здоров’я Андрія Шевкенича, сьогодні становить 4-5 млн доларів.

 

 

 

Джерело: zik.com.ua

 

 

Довідка:

Магнітно-резонансна томографія (МРТ) - томографічний метод дослідження внутрішніх органів і тканин з використанням фізичного явища ядерного магнітного резонансу - метод заснований на вимірюванні електромагнітного відгуку ядер атомів водню на порушення їх певною комбінацією електромагнітних хвиль у постійному магнітному полі високої напруженості.

 

Copyright © 2009