У Дрогобичі відкрили меморіальну таблицю на місці загибелі Бруно Шульца

Написав ZIK   
Неділя, 21 листопада 2010, 12:32

Меморіальна таблиця на місці загибелі Бруно ШульцаСьогодні, 19 листопада, у Дрогобичі відкриттям нової меморіальної таблиці розпочалися заходи до 68-их роковин від дня загибелі відомого польського письменника і художника єврейського походження Бруно Шульца.

У заході взяли участь і виступили міський голова Олексій Радзієвський, Генеральний консул Республіки Польщі у Львові Ґжеґож Опалінскі, консул Республіки Польщі у Луцьку Кшиштоф Савіцкі та директор Польського інституту у Києві Ярослав Ґодун.

 

Таблицю подарувала фірма STELLA PACK (Польща-Україна) за підтримки Мирослава Драбчика.

 

Учасники святкувань оглянули виставку художньої фотографії Міхала Возняка (м.Люблін) та Ярослава Вуйтовича (м.Варшава) «Тринадцятий місяць» за «Книгою ідолопоклоніння» Бруно Шульца у «Віллі Яроша».

 

В актовій залі педуніверситету відбувається презентація книги «Регіони Великої Єресі» Єжи Фіцовського в українському перекладі Андрія Павлишина (м.Львів) та книги матеріалів Міжнародного фестивалю Бруно Шульца у Дрогобичі. Відтак відбудеться концерт камерної музики Богдани Фроляк зі Львова «In memoriam B. S.» і дедикація Ернеста Бльоха «Baal-Shem».

 

Завершиться День пам’яті Бруно Шульца спектаклем студентського театру «Альтер» «Щоденник мого зубного болю або моя зустріч з Бруно Шульцом або муки бідолашного перекладача» за однойменним твором Лоренцо Помпео (Рим) на малій сцені Львівського обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича.

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009