У Дрогобичі створять єдиний медичний простір

Написав ZIK   
Вівторок, 23 листопада 2010, 19:19

Жінка лікарМіський голова Олексій Радзієвський доручив начальникові відділу охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Андрію Шевкеничу внести пропозиції щодо створення єдиного медичного простору. Про це сьогодні, 23 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.

 

Відомо, що переважна більшість хворих з навколишніх міст і сіл лікуються в медичних установах  Дрогобича, оскільки тут створена потужна матеріальна база і працюють висококваліфіковані кадри. Нині розрахунки за пролікованих хворих ведуться за трансфертами. Цей механізм, на думку міського голови, не є ефективним. «Ніяких трансфертів не дочекаєшся, коли в нас нема повноважень для забезпечення їх надходження, а в наших партнерів – бажання платити»

 

На думку міського голови, створення єдиного медичного простору сприятиме вдосконаленню системи охорони здоров’я, поліпшить забезпечення цієї системи фінансовими ресурсами.

 

«Ми будемо виходити зі своїми пропозиціями на міністерство охорони здоров’я, Кабінет міністрів України і добиватись результату», – наголосив Олексій Радзієвський.

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009