У Дрогобицькому районі будівництво протипаводкових споруд загрожує руйнуванням доріг і будинків

Написав ZIK   
Субота, 11 грудня 2010, 10:27

Руйнування дорігЛьвівська обласна дирекція із протипаводкового захисту згідно з державною програмою освоює кошти у сумі 50 млн євро для реалізації протипаводкових заходів.

 

У рамках цієї програми у селах Дорожів, Грушів та Волоща Дрогобицького району,  де часто відбуваються підтоплення, будуються спеціальні споруди – польдери, – передає кореспондент ЗІКу.

 

Проте, мешканці цих сіл не схвалюють методи будівництва польдерів. Вони впевнені, що після таких робіт дорога, яка і так в жахливому стані, перетвориться на руїну. Жителів Дорожева, наприклад, обурює те, що забирають землю з їхнього пасовиська. Важкими транспортними засобами її везуть дорогою, що пролягає через три села. Внаслідок цього руйнується не тільки дорога, а й будинки.

 

Перший заступник голови Дрогобицької РДА М. Винницький, начальник управління агропромислового розвитку І. Мізерник, начальник управління водного господарства Г. Демчук та головний інженер управління водного господарства В. Фомін під час спілкування з громадами сіл та сільськими головами переконалися, що вимоги людей справедливі. Начальник управління водного господарства Г. Демчук на зустрічі з громадою Дорожева пообіцяв, що буде проведена рекультивація землі на пасовиську та повідомив, що за погодженням з людьми та сільським головою побудують невеликий міст через ріку, який конче потрібний громаді села. Зараз усі роботи зі спорудження польдерів призупинені, проводиться моніторинг щодо дотримання будівельною компанією ТКС водного і земельного законодавства в зонах річок Бар, Тисмениця та Бистриця.

 

З цього питання в районній раді відбулася нарада, в якій взяли участь голова районної ради Михайло Сікора, перший заступник голови РДА Михайло Винницький, сільські голови трьох населених пунктів та представники Дрогобицького управління водного господарства, ВАТ «ТКС-гідроресурс» та ДП «Львівської обласної дирекції з протиповеневого захисту».

 

Начальник виробничого відділу Львівської обласної дирекції з протипаводкового захисту П. Савицький розповів, що на будівництво протипаводкових споруд їм дали один рік, і за цей період перед державою, як інвестори, вони мають прозвітувати. Заступник керівника будівельної компанії ТКС В. Хлібневич запевнив, що після завершення робіт буде відремонтовано зруйновані дороги – так, як це зробили у селах Рихтичі та Почаєвичі.

 

Перший заступник голови РДА М. Винницький упевнений, що необхідна об’їзна дорога, тож порекомендував представникам ВАТ «ТКС-гідроресурс» та ДП «Львівській обласній дирекції з протиповеневого захисту» вивчити стан ґрунтових польових доріг. А сільським головам запропонував це питання тримати на контролі, і при появі транспортного засобу в населеному пункті інформувати райдержадміністрацію.

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009