У Дрогобицькому районі розпочалося «полювання» на ялинкових браконьєрів

Написав ZIK   
Середа, 15 грудня 2010, 16:34

ЯлинкаЩорічно з наближенням новорічних та різдвяних свят збільшується кількість незаконно вирубаних браконьєрами ялинок, особливо породи ялиця біла, яку, згідно рішення сесії Львівської обласної ради не дозволяється рубати протягом 10 років.

 

Як розповів головний лісничий Дрогобицького держлісгоспу Василь Кінаш, створені спеціальні мобільні групи, до складу яких входять правоохоронні органи, які кожного дня проводять рейди по найбільш «популярних» браконьєрських місцях. Складений відповідний графік маршрутів, тож чергування відбувається навіть вночі. За його прогнозами, інтенсивна вирубка ялинок розпочнеться, як завжди, після 20 грудня, – передає кореспондент ЗІКу.

 

Разом з тим Василь Кінаш нагадав, що за самовільні рубки ялинок передбачається накладання адміністративних штрафів в розмірі від 85 до170 грн, а також відшкодування заподіяної лісу шкоди. Розмір якої вираховується  відповідно до товщини стовбура нелегально зрубаного дерева (у нас, як правило, рубають до 10 см), тому, як мінімум, доведеться доплатити ще 173 грн.

 

Ідентична ситуація і в ДП «Галсільліс». За словами директора ДП «Галсільлісу» Богдана Захарко, з крадіями ялинок будуть також боротися спеціальні рейдові групи, які почнуть працювати якраз з 20 грудня.

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009