19:43 25.4.2024
Email
Додати до уподобань
RSS

Мер Дрогобича поскаржився Кулиняку на погане фінансування закладів культури міста

Написав ZIK   
Середа, 05 січня 2011, 22:09

Олексій РадзієвськийСьогодні, 5 січня, в дрогобицькій Ратуші відбулася зустріч міського голови Олексія Радзієвського з міністром культури України Михайлом Кулиняком, який приїхав у Дрогобич до мами на Різдво.

 

У зустрічі взяли участь заступники міського голови, начальник відділу культури і мистецтв, – передає кореспондент ЗІКу.

 

Обговорено проблему фінансового забезпечення діяльності галузі культури Дрогобича і Стебника.

 

«Так історично склалося, що Дрогобич, переставши бути у 1959 році обласним центром, залишається регіональним культурним центром», – наголосив міський голова. Тут функціонують академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича, заслужений Прикарпатський ансамбль пісні і танцю України «Верховина», діють муніципальні, народні, зразкові мистецькі колективи, музейний комплекс «Дрогобиччина», мережа Народних домів, бібліотек, шкіл естетичного виховання».

 

Як відомо, держава фінансує культуру міст з розрахунку на 1 мешканця. Виділені Дрогобичу кошти на 2011 рік забезпечують потребу закладів культури лише на 50 відсотків. Олексій Радзієвський зазначив, що на культурі не варто економити, бо ця галузь є потужною підвалиною для інтелектуального зростання громади, і попросив міністра подбати про належне фінансування цієї сфери.

 

Михайло Кулиняк пообіцяв уважно розглянути пропозиції щодо поліпшення фінансування галузі культури і мистецтва Дрогобича. На зустрічі також порушувалось питання фінансування добудови художньої школи.

 

Джерело: ZIK

 

Copyright © 2009